dansk nytlinksom
 
taiji
qigong
billeder

Tai ji quan

Taiji quan er en kampstil. Flere i vesten har svært ved at forstå, hvordan de langsomme bløde bevægelser kan anvendes i praksis.
Når man behersker den langsomme udgave af taiji quan formen, begynder træningen på de hurtige forme Desværre kommer de fleste ikke ud over det langsomme. Der findes flere forskellige forme indenfor de klassiske taiji quan stil arter.

Hurtig taiji og våben, sabel, sværd, stokke, stav og lanse mm. Derudover findes der en række par øvelser, push hands - tui shou og san shou.
Taiji quan baserer sig, som sagt, på Yin Yang, og som sort følger hvid i konstant bevægelse og balance, lærer udøveren af taiji quan, blødt og dynamisk at følge modstanderens bevægelser.

I Kina skelnes der mellem ydre og indre kamp teknik. De fleste kampstile hører til de ydre, Boksning, Karate, Muay Thai (Thai Boksning), det meste moderne Wushu (Kong Fu), mm.
Blandt de indre kampstile finder vi Taiji Quan samt, de i vesten, mere ukendte stile, Ba Gua Quan og Xing Yi Quan.

Indre kamp teknik defineres ved, ikke at afhænge af normal muskulær (fysisk) styrke, men baserer sig på indre teknikker til at producere forskellige former for energi, der omsættes til kampteknik. Denne energi kan igennem en årrække styrkes og forfines til en utrolig kraft.

tilbage  l  mere

 
optimized for 1024x768