Chi kung (Qi gong 气功)
               Direkte oversat betyder qi gong 气功 energi opnåelse eller åndedræts øvelse. Det er et over 5000 år gammelt kinesisk trænings system bestående af forskellige øvelser med formål, at styrke, balancere og kultivere kroppen og dennes optagelse af qi 气 (energi/æter/luft) til bedring udvikling af kroppen samt sindets tilstand.
    Qi gong udspringer af det samme videnskabelige system som traditionel kinesisk medicin (TCM) og har altid indgået som et fundamentalt element i behandling og rehabilitering indenfor det kinesiske sundhedssystem. Der eksisterer mange forskellige qi gong forme og stilarter med hver deres type øvelser.  Nogle qi gong forme er målrettet specifikke helbreds mæssige problemer. Andre har fokus på åndedræt og andre igen koncentrerer sig mere om det meditative aspekt. Fælles for dem alle er fokus på holistisk træning og koordinering af krop, åndedræt og sind. Qi gong øvelser består både af langsomme flydende bevægelser i stil med Tai chi, men kan også indeholde mere statiske øvelser, hvor man holder en bestemt position som i yoga. Der kan også indgå stillesiddende/stående meditative øvelser. Et af de vigitigse elementer i udførelsen er synkroniskering af åndedrættet med de fysiske bevægelser.
           Der skelnes traditionelt mellem de indre og de ydre træningsmetoder. De ydre systemer er simple fysiske øvelser, som ikke er stort forskellige fra almindelig gymnastik. De traditionelle og mere komplekse indre systemer kræver, udover en forståelse af teorien bag øvelserne, også optræning af en subtil intern sensitivitet, der gør udøveren i stand til at lytte (mærke), til forandringer dybt inde i kroppen.
Dao yin 导引 qi gong øveleser ca. 168 bc.

            Alle er i stand til at træne Qi gong, uanset alder, helbredstilstand og fysisk. De bløde øvelser hverken stresser eller belaster kroppen og korrekt udført Qi gong vil hurtigt medføre en række positive forandringer i krop og sind. Korrekt udført Qi gong hverken belaster eller stresser kroppen, hvorfor alle, uanset alder eller fysik, er i stand til at udøve det. Har man vanskeligt ved at stå op igennem længere tid, kan de fleste af øvelerne også udføres siddende.